Fotografia de botez

Fotografia de botez

In primul rand,  ca sa intelegi fotografia de botez,  trebuie sa intelegi traditia si insemnatatea profund religioasa a momentului. Reprezantarea botezului, mai ales la crestini, tine de cunoasterea si trairea momentului unic,  atat in viata copilului, cat si a parintilor, un moment plin de frumusete, emotie si bucurie. Este, poate, etapa cea mai importanta din viata fiintei mici si atat de fragile, care este imbratisata, spre adevarata traire in curatenie si lumina, de limpezimea apei sfinte, in murmurul tainic si sfant al preotului. Pentru cateva clipe, magice in esenta lor, cerul si pamantul par a fi una, sfintind micul om ce devine crestin. Rasuflarea se opreste putin in randurile celor prezenti la aceasta mare taina, de teama sa nu intineze puritatea momentului... Adevarata minune petrecuta sub ochii familiei si ai prietenilor.

De asemenea ajuta mult sa fii tu insuti parinte, sa intelegi  atat nevoile delicate ale nou- nascutului ,cat si emotiile ravasitoare ale parintilor legate de taina botezului si de organizarea petrecerii. Este stiut faptul ca un copil la aceasta varsta nu fuge, nu se misca de colo-colo, insa are nevoie de pauze de masa, de schimbat scutece si uneori de somnic intre sesiunile scurte de fotografie. Si sa nu uitam ca un copil simte agitatia parintilor legata de ziua botezului, iar daca mai adaugam si abundenta de rude care tin sa il ia in brate si sa il smotoceasca, se complica treaba. 

Evenimentul botezului este unic,  complex si fascinant, atat pentru copil, cat si pentru parinti, si chiar  si pentru nasi. Pentru copil, deoarece nu este in bratele calde si reconfortante  ale parintilor, iar agitatia din jurul momentului  scufundarii , apoi imbracatul si impartasitul il obosesc pe micut. Pentru parinti, intrucat este greu sa-l vada si sa-l auda plangand in bratele nasilor sau imediat dupa scufundare, neputand interveni, asa cum sigur ar fi tentati. Emotiile ii supun pe toti, ii nelinistesc si ii agita, in acelasi tmp. O contradictie de trairi si stari, atingand pragul euforiei.

SHARE:

ADAUGA UN COMENTARIU


ALTE RECOMADNARI

vezi tot


INAPOI SUS
Ultima postare din blog:
blog
Fabiana & Laurentiu

Iubirea salveaza si probeaza curajul oamenilor de a deveni mai buni, mai increzatori, m...